Energivenligt hus


Klimaet er under konstant forandring, som blandt andet skyldes vores overforbrug af energi. Hvis vi, hele Jordens befolkning, ikke nedsætter vores forbrug, vil det få kæmpe konsekvenser for alt liv på jorden. Det kan dog være rigtig svært at finde ud af, hvad man som enkeltperson kan gøre, og man føler måske ikke, at man gøre en forskel. Dog nytter det ikke noget at tænke sådan, for så bliver der aldrig gjort noget.

Noget af det man kan vælge at gøre er at investere i et energivenligt ejendom. Dette vil sige, et nyt hus, som er bruger mindre energi, og derved er mere miljøvenligt end ældre huse. Der findes flere forskellige typer energivenlige huse. De bliver som oftest inddelt i 4 grupper: lavenergi-, 0-energi-, passiv- og +-energihuse.

Lavenergihuse ser vi mange af rundt om i landet. Et lavenergihus er et luksushus, som bruger mindre energi på opvarmning sammenlignet med almindelig enfamiliehuse. Dette opnås gennem forskellige energi investering tiltag såsom bedre isolering, energiruder, solceller og ventilationssystemer med varmegenvinding. Man kan altså uden betydelige byggetekniske dilemmaer nemt mindske sit energiforbrug ved at investere i et lavenergihus.

Webudvikling
Ny hjemmeside